perjantai 22. toukokuuta 2015

Luonnon. ..

. .. monimuotoisuus.

 

 





Luonnon monimuotoisuus, välttämätön osa maapallon elämää, jota ilman emme tule toimeen. Monimuotoisuus, joka vaihtelee ja muuttuu sen mukaan, missä itsekukin elämme maapallolla,
on muodostunut miljardien vuosien kuluessa.
Tänään on kansainvälinen luonnon monimuotoisuuden päivä, juhlapäivä, luontopäivä, jonka teemana tänä vuonna on vapaasti käännettynä luonnon kestävän kehityksen monimuotoisuus.

Kiinnitän erityistä huomiota asian tärkeyteen, koska monimuotoisuuden vaaliminen on meidän kaikkien etu. Luonnon monimuotoisuus on huomioitu myös lainsäädännöllisesti, sillä Suomen perustuslain mukaan meillä on osaltamme velvollisuus huolehtia ympäristöstämme.
Lain perusteella vastuu luonnosta, sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä sekä kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Lisäksi julkisen vallan tulee pyrkiä turvaamaan ihmisille oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuuteen vaikuttaa elinympäristönsä päätöksentekoon.



Biologinen monimuotoisuus - olemme osa sitä.

Meillä on vain yksi maapallo. Lue asiasta lisää, täältä.



Voit katsoa EU:n olemme osa sitä -kampanjaan liittyvän, vajaat puolitoista minuuttia kestävän videon, olemme osa sitä, täältä. YouTube -video on englanniksi/suomeksi.

Mitä sinä sitten voit tehdä luonnon monimuotoisuuden hyväksi? Voit lukea vaikkapa aluksi alla olevan linkin kautta monimuotoisuudesta ja sen hyväksi tekemisestä. Avautuu PDF-tiedostona.




Katso myös viime vuoden blogia monimuotoisuudesta, täältä.


Kuva: (Logo) UNEP, Convention on Biological Diversity (SCBD).

Lähde- ja lisätiedot: luettu 22.5.2015.

Yhdistyneet kansakunnat:
YK: Kansainvälinen luonnon monimuotoisuuden päivä. Sivusto on englanninkielinen.
Unesco: Kansainväliset juhlapäivät. Sivusto on englanninkielinen.
Vuoden 2015 monimuotoisuuden teemapäivä. Sivusto on englanninkielinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti